Sürekli İşçilere İlişkin Disiplin Yönetmeliği

A) Disiplin amiri tarafından verilen uyarma ve yevmiye kesme cezalarına karşı itirazları inceleyip karara bağlamak. MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve kuruluşuna dâhil Kurumlar bünyesinde 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri kapsamında çalışan sürekli işçilerin disiplin işlemlerini ve cezalarını belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Finali 41’in altında olan öğrenciler direkt olarak FF notu alırlar. (3) Geçici kayıt süresince suç işleyen adayların soruşturmaları Polis Akademisi Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır. (4) Sınav evrakı sınav merkezlerince bir yıl süreyle, dava konusu olmuşsa davanın kesin karara bağlanmasına kadar saklanır ve bu sürenin bitiminde tutanakla imha edilir. MADDE 12 – (1) POMEM’e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.

Kurul Başkanının ve üyelerin katılamadığı durumlarda yedek üye toplantıya katılır. Çoğunluk kararına katılmayan üyeler katılmama gerekçesini yazılı olarak Disiplin Kuruluna iletir. Anadal programından mezuniyet hakkını elde eden ve çift anadal programını en az 2.00 ortalama ile tamamlayan öğrenciye ikinci anadal lisans diploması verilir.İkinci anadal lisan diploması haklarından da yararlanmanızı sağlar. İlk önce yerel bir gazeteye kimliğinizi kaybettiğinize dair bir zayi ilanı vermeniz gerekir. Gazetede çıkan zayi ilanı ile birlikte 1 adet fotoğrafla öğrenim görmekte olduğunuz Fakülte / Yüksekokul öğrenci işlerine başvurmak suretiyle öğrenci kimliğinizi ile yeniden çıkartabilirsiniz. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı kayıt işleminden sonra doğrudan öğrencilerin askerlik tecil işlemlerini yapmaktadır. (3) Adaylardan, eğitim-öğretim döneminin başlangıcına kadar, noterden tasdikli yüklenme senedi getirilmesi istenir, yüklenme senedinin getirilmemesi hâlinde adayın dosyası işlemden kaldırılmak üzere Başkanlığa gönderilir.

  • Fakültemize dikey geçiş ile gelen öğrencilere Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı hazırlanır ve uygulanır.
  • Yevmiye kesme cezası, cezanın veriliş tarihini takip eden aybaşında uygulanır.
  • Yüklenme senedi miktarı, her eğitim-öğretim dönemi için Başkanlık tarafından belirlenir.
  • İlişiği kesilen öğrenci kendi öğrenci işlerinden alacağı bir ilişik kesme formunu ilgili yerlere imzalattıktan sonra kimliğini teslim etmesi gerekmektedir.

Sağlık nedeniyle alınan raporlarının; Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanelerinin, ilgili uzmanlık alanındaki alınmış raporlarla; zorunlu durumlarda herhangi bir resmi sağlık kurumundan alınacak sağlık kurulu raporları ile belgelendirilmesi gerekir. Mazeret sınav hakkı tanınan öğrenciler ara sınav haklarını aynı yarıyıl/yıl içinde; yarıyıl/yıl sonu sınav haklarını ise akademik takvimde gösterilen süre içerisinde dekanlık/yüksekokul müdürlüğünce belirlenen gün, yer ve saatte kullanırlar. Öğrenciler her yarıyıl başında ve akademik takvimde belirtilen süreler içinde, Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretini ödeyerek kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Öğrenciler ders kaydını internet aracılığı ile yenileyebilirler. Öğrenciler kayıt yenileme işleminin tümünden sorumlu olup, kayıtlarını kendileri yenilemek zorundadırlar. Sabah Katkı Payını ödeyen öğrenciler öğleden sonra, öğleden sonra ödeyen öğrenciler ise ertesi gün sabah kayıtlarını internet aracılığı ile yapabilirler.

Bu kapsamda 8-13 Şubat 2021 arasında düzenlenecek olan EuroCC Türkiye Yüksek Başarımlı Hesaplama Kış Okulu’nda aşağıda belirtilen eğitimler ve uygulamaları gerçekleştirilecektir.

(3) Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar hakkında gerekçe belirtilir. (2) POMEM giriş sınavına başvurular her dönem için, Başkanlık tarafından belirlenen yer ve ilan edilen tarihler arasında şahsen yapılır. MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınacak öğrencilerde aranılacak nitelikler, seçme ve değerlendirme komisyonlarının oluşumu, öğrencilerin geçici ve kesin kayıt işlemleri ile intibak eğitimlerine ilişkin usul ve esasları kapsar. MADDE 14 – (1) Disiplin cezasına konu fiilin öğrenildiği tarihten itibaren 15 gün içinde disiplin işlemlerine başlanması zorunludur. MADDE 12 – (1) Disiplin cezaları verildikten sonraki 5 (Beş) iş günü içinde Yüksek Kurumda İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kurumlarda İdari İşler Müdürlüğü tarafından yazılı olarak, ilgili işçiye tebliğ edilir. (4) Yevmiye kesme cezasının uygulandığı hallerde, İş Kanununun 38 inci maddesi gereğince, işçinin maaşından kesilen paralar Bakanlıkça belirlenen banka hesap numarasına bir ay içinde yatırılır. (2) Bu Yönetmelikte açıkça sayılmayan bir fiilin meydana gelmesi durumunda işçinin bu fiilinin karşılığında, fiile en yakın ve benzer olan fiilin gerektirdiği disiplin cezası uygulanır.

Contact Us by e-Mail now, to find out how we can bring that impact to your Business.

Copyright © 2023. Jaitra